Posts

Het werk van een glaszetter

Glas Blog

Het gaat in dit artikel over het beroep van glaszetter. Wat doet die professional precies allemaal? Dat is natuurlijk goed om te weten, want dan weet je ook waarvoor je hem kunt inschakelen. Als het in het artikel in het vervolg gaat over zetter, dan wordt daar een glaszetter mee bedoeld. Korte omschrijving Een zetter houdt zich bezig met het glas in ramen en deuren. Gaat het daarbij om het plaatsen van glas in nieuwe ramen, dan gaat het normaal gesproken over nieuwbouw.

20 december 2022

Is je isolatieglas kapot? Kom dan in actie!

Glas Blog

Isolatieglas kennen we allemaal. Dit soort glas isoleert bovengemiddeld goed, doordat er sprake is van glas dat uit meerdere lagen bestaat. Vaak gaat het om twee of drie glaslagen, waartussen een speciaal isolerend gas is aangebracht. Het grote voordeel van dit glas is dat je je woning of bedrijf hiermee een stuk beter isoleert. Dat betekent een verhoogd comfort, een lagere energierekening en meer woon- en leefgenot. En ook het milieu vaart wel bij jouw keuze voor goed isolatieglas.

31 augustus 2021

Wat doet een glaszetter?

Glas Blog

Een glaszetter heeft kennis van alles wat met glassoorten te maken heeft. De laatste jaren zijn er veel nieuwe glassoorten bij gekomen. Daardoor moet een glaswerker steeds periodiek bij geschoold worden en altijd op de hoogte zijn van de geldende glas technieken- en voorschriften. Door de komst van nieuwe glassoorten en kozijnen, zijn de eisen om glaszetter te worden, strenger geworden. Een professionele glaswerker heeft kennis van brandwerend glas, veiligheidsglas en isolatieglas.

9 november 2017

[QA] Glas plaatsen

Glas Blog

Soms gebeurt het dat je een glas wenst te vervangen van bijvoorbeeld een raam of een deur. Dit kun je zelf proberen of je kan een beroep doen op een firma die dit voor u doet. Een nieuw glas plaatsen kan verschillende redenen hebben. Redenen om glas te plaatsen Eén van die redenen kan zijn dat het glas te oud is geworden en dus geen dienst meer doet of vol krasjes zit.

9 november 2017

Dubbel glas: de nieuwe norm

Glas Blog

Dubbel glas in de nieuwe norm bij het bouwen of renoveren Bij nieuwe constructies of renovatie is het essentieel dat de enkelvoudige beglazing vervangen wordt door dubbele beglazing, bijv door Erkamp Glas. Het is essentieel voor een goede isolatie. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten waartussen lucht of gas wordt geïnjecteerd. De voordelen van dubbel glas zijn significant. De lucht of het gas dat tussen de twee ruiten gevangen zit, blijkt een uitstekende isolator te zijn.

31 oktober 2017

Glaswerken: glas plaatsen

Glas Blog

Het komt tegenwoordig vaak voor dat mensen die al lang in een huis wonen of een ouderhuis hebben gekocht dat willen gaan isoleren. Nu kun je daarvoor eerst een specialist langs laten komen om te bekijken wat je kunt doen om je huis optimaal te isoleren. Daarvoor zou je het dak kunnen isoleren, maar ook de muren, de vloer en de ramen. Wanneer het huis nog voorzien is van enkel glas kun je dat het beste eerst aanpakken.

9 oktober 2017