Scherven brengen geluk, blog over glas en glaszetten

Ken je dat; dat je mikt op de vuilnisbak en mist? Het kan de beste overkomen. Nou in ons huishouden wordt geregeld misgegooid helaas. Ook vanuit de buitenkant, handige voetballertjes in de dop enzo. Onze ramen sneuvelen vaker dan we willen. Nu hebben we ook wel heel veel ramen en raampjes in huis. Vorige week ben ik me daarom gaan verdiepen in glaszetten. Het zou handig zijn om dit zelf te kunnen leek me. Nu blijkt glaszetten een vak apart; niet alleen de soorten variëren enorm, maar ook kun je op veel manieren het glas in de sponning zetten. Ik vertel je in deze blog alles wat ik ervan weet.

Is je isolatieglas kapot? Kom dan in actie!

Glas Blog

Isolatieglas kennen we allemaal. Dit soort glas isoleert bovengemiddeld goed, doordat er sprake is van glas dat uit meerdere lagen bestaat. Vaak gaat het om twee of drie glaslagen, waartussen een speciaal isolerend gas is aangebracht. Het grote voordeel van dit glas is dat je je woning of bedrijf hiermee een stuk beter isoleert. Dat betekent een verhoogd comfort, een lagere energierekening en meer woon- en leefgenot. En ook het milieu vaart wel bij jouw keuze voor goed isolatieglas.
Maar wat als jouw isolatieglas kapot gaat? Want hoe sterk isolatieglas ook is, ook dit glas kan beschadigd raken en kapotgaan. Mocht je hiermee te maken krijgen, dan is het belangrijk om snel in actie te komen en je isolatieglas te laten repareren of vervangen.

Isolatieglas kapot? Dit zijn veelvoorkomende oorzaken

Isolatieglas dat kapot gaat of beschadigd raakt, kan tal van oorzaken hebben. Vaak is er sprake van een enorme kracht die op het glas is uitgeoefend, waardoor jouw isolatieglas beschadigd is geraakt of is gaan breken. Denk aan baldadige jongeren die een baksteen door je ruit hebben gegooid. Of een volwassen persoon, die uit balans is geraakt en door het isolatieglas is gevallen. Andere veelvoorkomende oorzaken van gebroken glas zijn inbraken, waarbij het glas er vaak uitgesneden is met een speciale glassnijder, en barre weersomstandigheden. Door de klimaatverandering komt extreme stormen in ons land een stuk vaker voor, met alle risico's op het breken van isolatieglas die daarbij horen.
Wat de oorzaak van het kapotte glas ook is, bij stuk glas is het zaak om snel tot reparatie over te gaan. Men zegt weleens dat scherven geluk brengen, maar meer dan een gezegde is dit niet. Een kapotte glazen beker met bijhorende scherven brengt misschien geluk, maar isolatieglas dat in duigen is gevallen brengt je eerder ongeluk. Je woning, kantoorgebouw of bedrijfsvestiging verliest snel en veel warmte, waardoor de energiekosten flink in de papieren gaan lopen. Een bijkomend probleem van defecte beglazing is verder dat je gevoel van veiligheid wordt aangetast. Ligt er en raam uit, dan slaap je 's nachts niet meer lekker. Immers: iedere verdwaalde passant of potentiële inbreker die je woning passeert, kan met gemak naar binnen toe om zijn of haar slag te slaan. Ten slotte is een snelle reparatie cruciaal voor je eigen veiligheid en dat van je kinderen. De scherpe glasranden die vaak zijn blijven zitten, kunnen leiden tot ernstige verwondingen en gevaarlijke situaties.

Kom in actie en kies voor een professionele reparatie

Bij defect isolatieglas is het dus zaak om dit snel te laten repareren of de complete glasplaat die beschadigd is te vervangen. Laat dit werk uitvoeren door een glasspecialist met verstand van zaken. Succes en geniet natuurlijk van je nieuwe isolatieglas!

Delen  

31 augustus 2021