Scherven brengen geluk, blog over glas en glaszetten

Ken je dat; dat je mikt op de vuilnisbak en mist? Het kan de beste overkomen. Nou in ons huishouden wordt geregeld misgegooid helaas. Ook vanuit de buitenkant, handige voetballertjes in de dop enzo. Onze ramen sneuvelen vaker dan we willen. Nu hebben we ook wel heel veel ramen en raampjes in huis. Vorige week ben ik me daarom gaan verdiepen in glaszetten. Het zou handig zijn om dit zelf te kunnen leek me. Nu blijkt glaszetten een vak apart; niet alleen de soorten variëren enorm, maar ook kun je op veel manieren het glas in de sponning zetten. Ik vertel je in deze blog alles wat ik ervan weet.

[QA] Glas plaatsen

Glas Blog

Soms gebeurt het dat je een glas wenst te vervangen van bijvoorbeeld een raam of een deur. Dit kun je zelf proberen of je kan een beroep doen op een firma die dit voor u doet. Een nieuw glas plaatsen kan verschillende redenen hebben.

Redenen om glas te plaatsen

Eén van die redenen kan zijn dat het glas te oud is geworden en dus geen dienst meer doet of vol krasjes zit. Op het eerste zicht valt dit niet op maar na verloop van tijd wordt het doorkijken bemoeilijkt en kan het ook gevaarlijk worden. Zeker wanneer het glas loskomt uit zijn kader zoals het frame van een deur of venster. Daarnaast kan het ook zijn dat een glas gebroken is omdat de kinderen te geweldig hebben gespeeld, er vandalen aan het werk zijn geweest of je een ongelukje hebt gehad. Een nieuw glas plaatsen of laten plaatsen kan snel gebeuren maar vergis je niet want de kosten hiervoor kunnen al snel hoog oplopen.

Informeer en vergelijk

Het is belangrijk steeds goed en grondig te informeren bij de aankoop van een nieuw glas indien je zelf het glas zult vervangen of je te informeren over en in de firma die het voor jou zou komen doen. Vraag aan een firma ook steeds een duidelijke offerte op en vergelijk er enkelen met elkaar, zoek mensen die met diezelfde firma ook glas hebben laten vervangen en vraag wat hun ervaringen met de firma zijn. Misschien ziet alles er professioneel uit maar gaat de firma zeer laks te werk. Wees je bewust van de firma waarmee je zaken doet. 

Hoge kosten voor de verzekering

Zoals net geschreven kan een nieuw glas in kostprijs al hoog oplopen. Als je het laat plaatsen betaal je de verplaatsingkosten en werkuren van de firma er ook nog bij. In sommige gevallen kan u een deel of het gehele bedrag recupereren van een verzekeringsmaatschappij indien u glasbreuk verzekerd bent. Soms valt dit ook onder een familiale verzekering. Stel dat je kinderen aan het voetballen waren en de bal vliegt door het raam dan kan de verzekering hier verantwoordelijkheid in nemen maar stel dat je raam stuk wordt gemaakt door vandalen dan kan het gebeuren dat de verzekering elke verantwoordelijkheid weerhoudt en zich uit het verhaal terug trekt. Weet dus bij een ongeluk of kwaad opzet steeds goed of je glasbreuk verzekerd bent, bij welke maatschappij en of de gebeurde situatie binnen de polis valt anders sta je toch voor een verassing met die zeer hoge kost.

Voor meer informatie spreek met De Glasspecialist.

Delen  

9 november 2017